Lajit ja lukujärjestys

Syyskausi 19.8. alkaen, yhteensä 14 opetusviikkoa.
Ei opetusta syyslomalla vko 42.

Klikkaa lukujärjestystä suurentaaksesi sitä.

Kauppakeskus Veska 2.krs, Saapastie 2, 33950 Pirkkala

Kurikka, Pirkkala: Kurikantie 12, Pirkkala
Kyösti, Pirkkala: Lehtimäentie 5, Pirkkala
Härmälänranta, Tampere: Konttilukinkatu 3, Tampere

Syyskausi 19.8. alkaen, yhteensä 14 opetusviikkoa.
Ei opetusta syyslomalla vko 42.

Kauppakeskus Veska 2.krs, Saapastie 2, 33950 Pirkkala

Kurikka, Pirkkala: Kurikantie 12, Pirkkala
Kyösti, Pirkkala: Lehtimäentie 5, Pirkkala
Härmälänranta, Tampere: Konttilukinkatu 3, Tampere

Lajikuvaukset

Monipuolisesta lajivalikoimastamme voit valita sinulle parhaiten sopivat ja sinua kiinnostavat lajit. Lajikuvauksessa kerrotaan kunkin lajin ominaispiirteistä, ja lajit on jaoteltu opintopolkujemme mukaisesti. Useimpiin lajeihin ilmoittaudutaan yhdeksi kaudeksi kerrallaan ja voit edetä opinnoissasi tasolta toiselle. Joitakin lajeja järjestetään kausittain tiiviskursseina tai työpajoina. 

Parhaiten pääset tutustumaan sinua kiinnostavaan lajiin tulemalla mukaan tunnille kokeilemaan! Kokeilukerrasta tulee sopia erikseen sähköpostitse toimisto@tanssittava.fi 

Varhaisiän opinnot

  • Tanssittava vauvamuskari n. 4 kk-11 kk
   Vauvamuskaritunneilla vauvat pääsevät kokemaan musiikin ja tanssin rikasta
   maailmaa turvallisesti oman aikuisensa kanssa. Tunneilla soitetaan erilaisia soittimia, lauletaan,
   lorutellaan ja tietenkin tanssitaan. Nämä tukevat lasten kielellistä ja motorista kehitystä sekä
   aikuisen ja vauvan välistä suhdetta toisiinsa. Eri tempoiset musiikit luovat tunneilla monipuolisen
   maailman ja vauvat pääsevät kokemaan monipuolisesti erilaisia aisteja kehittäviä toimintoja.
  • Tanssittava muskari 1-3v. (tulossa syyskaudella 2024)
   1-3 vuotiaiden tanssittavan muskaritunneilla tutustutaan musiikin ja tanssin maailmaan yhdessä
   oman aikuisen kanssa. Tunneilla liikutaan monipuolisten musiikkien tahtiin, rytmitellään, soitetaan
   soittimia ja lauletaan laululeikkejä. Lapsi saa kokea iloa musiikista ja liikkeestä sekä oman
   osaamisen ja pystyvyyden kasvamisesta oman aikuisen rinnalla.
  • Lapsi-vanhempitanssi 1-3v.
   Lapsi-vanhempi tunneilla lapsi pääsee tutustumaan tanssin maailmaan turvallisesti oman aikuisen kanssa. Tunneilla tutustutaan erilaisiin liikkumistapoihin ja liikelaatuihin, opitaan motorisia taitoja ja kehonhahmotusta sekä hyödynnetään lasten luontaista liikkumisen iloa ja luovuutta. Oman aikuisen kanssa tanssiminen kehittää myös vuorovaikutustaitoja ja tukee lapsen ja aikuisen välistä suhdetta. Tärkeintä on, että lapsi-vanhempi tunneilla lapsi pääsee kokemaan liikkumisen ja tanssimisen iloa ja saa kokea minäkuvaa vahvistavia onnistumisen kokemuksia. Lapsi-vanhempi tanssia järjestetään työpajamuotoisesti, ei koko kauden kestävänä opetuksena.
  • Tanssittava muskari 3-5v. 
   3-5 vuotiaiden tanssittavassa muskarissa opetellaan musiikin varhaiskasvatuksen alkeita jo
   tavoitteellisemmin leikin kautta. Erilaiset rytmit, tempovaihtelut ja soitinten oikeaoppinen
   soittaminen tulevat tutuiksi. Tunneilla on liikettä ja tanssin motoriset taidot, rytmiikka, sekä
   tunnetilojen ilmaisu kehollisuuden ja soittamisen avulla kehittyvät. Musiikin ja tanssin ilo ryhmässä
   kehittää sosiaalisia taitoja ja vahvistaa minäpystyvyyden tunnetta. Tunneille osallistutaan ilman
   omaa aikuista.
  • Lastentanssi 3-5v.
   Lastentanssissa opitaan motorisia taitoja, yhteistyökykyä, kehonhahmotusta ja monipuolista luovaa liikkumista. Pääpaino on siinä, että lapsi saa tutustua omaan itseensä ja ympäristöönsä liikkeen ja musiikin kautta, kokea iloa liikkumisesta ja oman osaamisen ja pystyvyyden kasvamisesta. 
  • Taidetanssi 5-6v.
   Taidetanssissa suunnataan jo enemmän eri tanssilajien maailmaan. Tunneilla opitaan baletin ja showtanssin perusliikkeitä vielä osin tanssileikkien ja luovien harjoitteiden avulla, mutta kuitenkin oikean tanssitunnin rakenteen mukaisesti. Opetus on suunniteltu varhaisiän opintojen vuosikelloa hyödyntäen siten, että se tavoitteellisesti kehittää lasten kehonhahmotusta, kaikissa lajeissa tarvittavaa tanssiteknistä osaamista, keskittymiskykyä ja luovuutta. 

Tanssitaiteen opintolinja

  • Baletti
   Klassisen baletin opetus perustuu
   Vaganova-metodiin ja on tavoitteellisesti tasolta toiselle etenevää. Balettitunneilla opitaan lajin tekniikkaa, ilmaisua ja repertuaaria. Balettitunneilla vahvistuu lonkkien aukikierto, lihasvoima, notkeus, tasapaino sekä kehon linjaukset. Kärkitossuharjoittelu tulee osaksi balettitunteja opintojen edetessä. Baletti antaa myös loistavan pohjan kaikkiin muihinkin tanssilajeihin. Balettitunneilla käytetään yhtenevää luokkapukua, jonka hankinnasta kerrotaan kauden alussa.
  • Showtanssi
   Showtanssi on monipuolinen laji, jossa yhdistyy jazztanssin ja nykytanssin tekniikoita. Lisäksi showtanssissa on vaikutteita monista muistakin tanssilajeista. Tunneilla opitaan showtanssin perusliikkeitä ja askelia, hyppyjä ja piruetteja sekä lattiatekniikkaa. Isossa osassa on myös tanssillisen ilmaisun, musikaalisuus ja tanssitekniikan oppiminen. Showtanssia voi harrastaa meillä sekä harrastelinjalla että opintojen edetessä opintolinjalla, baletin rinnalla. 

Hyvinvointiliikunnan ja tanssin harrastelinja

  • Cheertanssi
   Cheertanssi on cheerleadingin tanssiin keskittynyt osa-alue. Vauhdikkailla cheertanssitunneilla harjoitellaan lajinomaista tanssitekniikkaa, askelkuviota, kuvion vaihtoja, hyppyjä, piruetteja ja pom pomien käyttöä. Cheertanssissa pääsee oppimaan myös tanssiakrobatiaa ja pieniä nostoja.
  • Discotanssi
   Discotanssi on energinen ja vauhdikas tanssilaji. Tunneilla pääsee kehittämään erityisesti voimaa ja nopeutta, joten discotanssi sopii hyvin myös muiden lajien tueksi. Tunneilla harjoitellaan perustekniikkaa, joihin kuuluvat erityisesti nopeat käsien pyöritykset ja iskut, askelsarjat, hypyt, potkut ja piruetit.
  • Baletti aikuiset
   Klassiseen balettiin ja Vaganova-metodiin pohjautuva balettitunti aikuisille! Tunti koostuu tangolla tehtävästä alkulämmittelystä ja keskilattiaharjoituksia. Tunnilla tehdään omaa kehoa kuunnellen ja nautitaan baletin keveydestä, ilmaisusta ja liikkeestä. Balettitunneilla opitaan lajin tekniikkaa, ilmaisua ja repertuaaria. Balettitunneilla vahvistuu lonkkien aukikierto, lihasvoima, liikkuvuus, tasapaino sekä kehon hallinta ja linjaukset.
  • Tanssillinen lihaskunto
   Tanssillinen lihaskunto on ryhmäliikuntatunti, joka muodostuu tanssillisesta lämmittelystä ja lihaskunto-osiosta. Lopussa palauttavat venyttelyt.
  • Pilates
   Rauhallinen treeni kehittäen kehosi voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, ryhtiä ja tasapainon hallintaa. Pilates on kehonhallintatekniikka, joka perustuu kehon keskustan hallintaan. Tavoitteena on vahvistaa syviä lihaksia ja parantaa lihasten toiminnallisuutta. Pilates sopii hyvin erilaisille liikkujille ja on myös erinomainen tuki tanssiopintoihin.
  • Tanssittava fiilis
   Ryhmäliikuntatunti, jossa liikutaan tanssillisesti musiikin mukana ja heittäydytään eri tanssilajeihin, fiilistely etusijalla! Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita, tunti ei sisällä monimutkaista koreografiaa. Tunti koostuu tanssillisesta alkulämmittelystä, oman kehonpainolla tehtävistä lihaskuntoharjoitteista ja loppuvenyttelystä.
  • Kehonhuolto
   Koko kehoa huoltava tunti, joka sopii hyvin myös aloittelijoille. Lämmittelyssä avaavia, huoltavia ja rentouttavia liikkeitä. Lihaskuntoa harjoitellaan kevyin liikkein erilaisia välineitä hyödyntäen. Lopussa rentouttava venyttely.
  • Tanssittava Mix -tunnit Pirkkalan, Nokian ja Ylöjärven peruskouluilla, tutustu toimintaan täältä

Kisaryhmä Tanssittava Company

Lisätetoa kisaryhmästä löytyy täältä