Lajit ja lukujärjestys

Lukujärjestys

Klikkaa lukujärjestystä suurentaaksesi lukujärjestystä.

Lajikuvaukset

Monipuolisesta lajivalikoimastamme voit valita sinulle parhaiten sopivat ja sinua kiinnostavat lajit. Lajikuvauksessa kerrotaan kunkin lajin ominaispiirteistä, ja lajit on jaoteltu opintopolkujemme mukaisesti. Useimpiin lajeihin ilmoittaudutaan yhdeksi kaudeksi kerrallaan ja voit edetä opinnoissasi tasolta toiselle. Joitakin lajeja järjestetään kausittain tiiviskursseina tai työpajoina. 

Parhaiten pääset tutustumaan sinua kiinnostavaan lajiin tulemalla mukaan tunnille kokeilemaan! Kokeilukerrasta tulee sopia erikseen sähköpostitse toimisto@tanssittava.fi 

Varhaisiän opinnot

  • Lapsi-vanhempitanssi 1-3v.
   Lapsi-vanhempi tunneilla lapsi pääsee tutustumaan tanssin maailmaan turvallisesti oman aikuisen kanssa. Tunneilla tutustutaan erilaisiin liikkumistapoihin ja liikelaatuihin, opitaan motorisia taitoja ja kehonhahmotusta sekä hyödynnetään lasten luontaista liikkumisen iloa ja luovuutta. Oman aikuisen kanssa tanssiminen kehittää myös vuorovaikutustaitoja ja tukee lapsen ja aikuisen välistä suhdetta. Tärkeintä on, että lapsi-vanhempi tunneilla lapsi pääsee kokemaan liikkumisen ja tanssimisen iloa ja saa kokea minäkuvaa vahvistavia onnistumisen kokemuksia. Lapsi-vanhempi tanssia järjestetään syyskaudella 2023 työpajamuotoisesti, ei koko kauden kestävänä opetuksena. Syyskauden työpajat ovat:Syyspuuhia -työpaja 8.10. klo 10.15-11.00
   Tonttutemppuilu -työpaja 10.12. klo 10.15-11.00
  • Lastentanssi 3-5v.
   Lastentanssissa opitaan motorisia taitoja, yhteistyökykyä, kehonhahmotusta ja monipuolista luovaa liikkumista. Pääpaino on siinä, että lapsi saa tutustua omaan itseensä ja ympäristöönsä liikkeen ja musiikin kautta, kokea iloa liikkumisesta ja oman osaamisen ja pystyvyyden kasvamisesta. Opetus etenee varhaisiän opintojen vuosikellon mukaisesti ja on suunnitelmallista ja tavoitteellista.
  • Taidetanssi 5-6v.
   Taidetanssissa suunnataan jo enemmän eri tanssilajien maailmaan. Tunneilla opitaan baletin, nyky- ja jazztanssin perusliikkeitä vielä osin tanssileikkien ja luovien harjoitteiden avulla, mutta kuitenkin oikean tanssitunnin rakenteen mukaisesti. Opetus on suunniteltu varhaisiän opintojen vuosikelloa hyödyntäen siten, että se tavoitteellisesti kehittää lasten kehonhahmotusta, kaikissa lajeissa tarvittavaa tanssiteknistä osaamista, keskittymiskykyä ja luovuutta. 

Tanssitaiteen opintolinja

  • Baletti
   Klassisen baletin opetus perustuu
   Vaganova-metodiin ja on tavoitteellisesti tasolta toiselle etenevää. Balettitunneilla opitaan lajin tekniikkaa, ilmaisua ja repertuaaria. Balettitunneilla vahvistuu lonkkien aukikierto, lihasvoima, notkeus, tasapaino sekä kehon linjaukset. Kärkitossuharjoittelu tulee osaksi balettitunteja opintojen edetessä. Baletti antaa myös loistavan pohjan kaikkiin muihinkin tanssilajeihin. Balettitunneilla käytetään yhtenevää luokkapukua, jonka hankinnasta kerrotaan kauden alussa.
  • Showtanssi
   Showtanssi on monipuolinen laji, jossa yhdistyy jazztanssin ja nykytanssin tekniikoita. Lisäksi showtanssissa on vaikutteita monista muistakin tanssilajeista. Tunneilla opitaan showtanssin perusliikkeitä ja askelia, hyppyjä ja piruetteja sekä lattiatekniikkaa. Isossa osassa on myös tanssillisen ilmaisun, musikaalisuus ja tanssitekniikan oppiminen. Showtanssia voi harrastaa meillä sekä harrastelinjalla että opintojen edetessä opintolinjalla, baletin rinnalla. 

Hyvinvointiliikunnan ja tanssin harrastelinja

  • Cheertanssi
   Cheertanssi on cheerleadingin tanssiin keskittynyt osa-alue. Vauhdikkailla cheertanssitunneilla harjoitellaan lajinomaista tanssitekniikkaa, askelkuviota, kuvion vaihtoja, hyppyjä, piruetteja ja pom pomien käyttöä. Vauhdikkaassa cheertanssissa pääsee oppimaan myös tanssiakrobatiaa ja pieniä nostoja.
  • Discotanssi
   Discotanssi on energinen ja vauhdikas tanssilaji. Tunneilla pääsee kehittämään erityisesti voimaa ja nopeutta, joten discotanssi sopii hyvin myös muiden lajien tueksi. Tunneilla harjoitellaan perustekniikkaa, joihin kuuluvat erityisesti nopeat käsien pyöritykset ja iskut, askelsarjat, hypyt, potkut ja piruetit.
  • Baletti aikuiset
   Klassiseen balettiin ja Vaganova-metodiin pohjautuva balettitunti aikuisille! Tunti koostuu tangolla tehtävästä alkulämmittelystä ja keskilattiaharjoituksia. Tunnilla tehdään omaa kehoa kuunnellen ja nautitaan baletin keveydestä, ilmaisusta ja liikkeestä. Balettitunneilla opitaan lajin tekniikkaa, ilmaisua ja repertuaaria. Balettitunneilla vahvistuu lonkkien aukikierto, lihasvoima, liikkuvuus, tasapaino sekä kehon hallinta ja linjaukset.
  • Baletin tekniikka ja kärkitossut, aikuiset
   Baletin tekniikka & kärkitossut tunti on baletin oheisharjoittelu tunti, jossa tehdään balettia tukevia harjoitteita ja kärkitossutekniikkaa. Tunti vaatii aikaisempaa kokemusta baletista, mutta kärkitossuharjoitteet voi halutessaan tehdä myös puolivarpain. Tunti on hyvä lisätreeni balettituntien tueksi!
  • Pilates
   Rauhallinen treeni kehittäen kehosi voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, ryhtiä ja tasapainon hallintaa. Pilates on kehonhallintatekniikka, joka perustuu kehon keskustan hallintaan. Tavoitteena on vahvistaa syviä lihaksia ja parantaa lihasten toiminnallisuutta. Pilates sopii hyvin erilaisille liikkujille ja on myös erinomainen tuki tanssiopintoihin.
  • Lihaskunto
   Lihaskunto on treeni, joka sisältää pehmeän ja herättelevän alkulämmittelyn, monipuolisen koko kehon lihaskuntotreenin ja palauttavat venyttelyt.
  • Tanssittava fiilis
   Ryhmäliikuntatunti, jossa liikutaan tanssillisesti musiikin mukana ja heittäydytään eri tanssilajeihin, fiilistely etusijalla! Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita, tunti ei sisällä monimutkaista koreografiaa. Tunti koostuu tanssillisesta alkulämmittelystä, oman kehonpainolla tehtävistä lihaskuntoharjoitteista ja loppuvenyttelystä.
  • Kehonhuolto
   Koko kehoa huoltava tunti, joka sopii hyvin myös aloittelijoille. Lämmittelyssä avaavia, huoltavia ja rentouttavia liikkeitä. Lihaskuntoa harjoitellaan kevyin liikkein erilaisia välineitä hyödyntäen. Lopussa rentouttava venyttely.
  • Tanssittava Mix -tunnit Pirkkalan peruskouluilla, tutustu toimintaan täältä

Kisaryhmät Tanssittava Company ja miniCompany

Lisätetoa kisaryhmistä löytyy täältä