Emmi Stenberg
15.5.2024

Kun minulta kysyttiin, haluaisinko toimia tanssikummina pienemmille oppilaille, olin aivan innoissani eikä minun edes tarvinnut miettiä, sillä vastaus oli selvä. Kummina oleminen nimittäin yhdisti minulle kaksi tärkeää ja mieluista asiaa: pienempien lasten kanssa olemisen ja tanssimisen.

Olen nyt ollut noin puolitoista vuotta tanssikummina ja se on ollut super kivaa! Käyn kummiryhmieni tanssitunneilla pari kertaa kuukaudessa ja menen niille todella mielelläni.  Tunneilla saatan esimerkiksi näyttää joitakin sarjoja samalla, kun opettaja käy auttamassa tanssijoita tai olla apuna improvisaatioharjoituksissa ja uusien asioiden opettelussa. Näytöksissä olen myös jonkun verran kummiryhmieni kanssa.

Suurin osa tanssijoista varmasti jännittää esityksiä aika paljon ja siksi haluan olla kannustamassa ja tukemassa heitä niinä jännittävinä, mutta ikimuistoisina hetkinä.

Kun käyn kummiryhmieni tunneilla, on niin ihanaa nähdä kuinka innokkaasti he tulevat tunneille tanssimaan. Vaikka välillä uuden oppiminen vie aikaa ja vaatii enemmänkin työtä, olen varsinkin nyt tanssikummina huomannut, kuinka paljon iloa ja onnea onnistumiset, tanssiminen sekä omien taitojen näyttäminen, antavat pienimmillekin tanssijoille. Pienempien lasten ilo ja onnistumiset saavat kyllä aina itsenikin hymyilemään ja tunnit tuovat mieleen myös paljon muistoja omiltakin tanssitunneiltani.

Mielestäni on aivan mahtavaa, että Tanssittavalla on tanssikummeja, sillä se on antanut minullekin paljon ihania muistoja, ja kokemusta.