Moni 5-6 -vuotias on jo leikkinyt tanssileikkejä,  kartuttanut kehonhahmotuskykyä sekä perusmotoriikkaa useammankin vuoden lastentanssissa tai muussa vastaavassa liikunnallisessa harrastuksessa. Eskari-ikää lähestyvät lapset ovat luontaisesti kovia imemään itseensä uutta tietoa ja oppia. Tästä syystä Tanssittavalla 5-6 -vuotiaat pääsevät jo mukaan taidetanssitunneille, jotka ovat jo niitä ”ihan oikeita” tanssitunteja!

Taidetanssi -tunnit pitävät sisällään studion opintolinjalla tavoitteellisesti opetettavia lajeja, eli balettia ja showtanssia (sisältäen nyky- ja jazztanssin eri tekniikoita). Tunneilla opitaan näiden taidetanssilajien perusliikkeitä vielä osin leikkien ja luovien harjoitteiden avulla, mutta kuitenkin oikean tanssitunnin rakenteen mukaisesti. Opetus on suunniteltu Tanssittavan omaa, varhaisiän opintojen vuosikelloa hyödyntäen siten, että se tavoitteellisesti kehittää kaikissa lajeissa tarvittavaa tanssiteknistä osaamista, keskittymiskykyä, musikaalisuutta ja luovuutta.

Taidetanssi -vuoden jälkeen oppilaat erottavat jo hyvin eri tanssilajien ominaispiirteitä, eroavaisuuksia ja yhteneväisyyksiä ja hallitsevat kaikkiin lajeihin tarvittavia tanssiteknisiä perusteita.

Kun joka lajissa tarvittavat pliét, tendut, chassét ynnämuut liikkeet tulevat taidetanssissa tutuiksi, on sitten seuraavaksi helppoa siirtyä minkä vain lajin alkeisopintoihin. Taidetanssi-ryhmä perehtyy pitkäjänteiseen tanssin harrastamiseen paitsi opetuksen, myös esimerkin kautta: ryhmän oma, edistyneen tason Tanssittava kummi osallistuu ajoittain taidetanssilaisten tanssitunteihin ja kutsuu taidetanssilaisia seuraamaan myös omia treenejään.

Kannustamme taidetanssilaisia jatkamaan opintolinjallemme. Se tarkoittaa, että tanssiharrastaminen olisi tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää. Opintolinjalle jatkettaessa taidetanssista siirrytään baletin alkeisiin, ja vähitellen opintoihin tulee mukaan muita lajeja oman kiinnostuneisuuden mukaan.

Taidetanssi on kannustava, innostava ja kattava perehdytys eri tanssilajeihin ja mahdollinen lähtölaukaus tavoitteelliseen tanssiharrastukseen! Syyskaudella 2023 taidetanssi 5-6v. ryhmän tunti järjestetään Kauppakeskus Veskassa sijaitsevalla studiollamme maanantaisin. Tervetuloa mukaan tunneille!