Muun toimintansa ohella Tanssittava järjestää maksuttomia Tanssittava Mix -tanssitunteja peruskouluilla koulupäivän yhteydessä Pirkkalassa, Nokialla ja Ylöjärvellä osana valtakunnallista Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen, ja tämä on myös Tanssittavalle tärkeä toimintaa ohjaava arvo. Tanssittava Mix –oppilaat kutsutaan esiintymään myös tanssistudion näytöksiin. Viimeisin esiintymismahdollisuus oli talvinäytöksessä 2.12.

Haluamme mahdollistaa kaikille halukkaille lapsille tärkeän esiintymiskokemuksen. Esiintymiset kuuluvat osaksi tanssiharrastusta ja vahvistavat osallisuuden tunnetta ja lapsen itsetuntoa. Yhteenkuuluvuuden ja minäpystyvyyden tunne ovat mielestämme erityisen tärkeitä lasten ja nuorten hyvinvoinnille varsinkin tässä maailman ajassa.

Tanssittava Mix -toiminnan tarkoitus on innostaa tanssiharrastukseen, tutustuttaa sen monipuolisuuteen ja tarjota hyvinvointia lisääviä elämyksiä. Tanssittavan vastuuopettajana Harrastamisen Suomen malli -hankkeen tunneilla toimii Niina Manninen, jonka erityisalaa on tanssinopetuksen lisäksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Tuntiohjaajana toimii Laura Aaltonen. Kaudella 2023-2024 Tanssittava Mix -tanssitunneilla harjoitellaan eri lajeja discotanssista hiphopiin ja opitaan myös tanssiakrobatiaa.

Tanssittava Mix -tunnit sopivat kaikille! Aikaisempaa tanssi tai liikuntataustaa ei tarvita, mutta tunnit sopivat myös jonkun muun tanssi- tai liikuntaharrastuksen lisätreeniksi. Tärkeintä tunneilla on tanssin ja liikkumisen ilo, onnistumisen kokemukset ja kannustava ilmapiiri.